Zdravá proteinová zmrzlina

Léto a zmrzlina k sobě neodmyslitelně patří. Cítíte to taky tak? Problém je v tom, že většina běžně prodejných zmrzlin v sobě schovává spoustu kalorií a moc nás nezasytí. Tahle zmrzlina je na tom však jinak a skvěle se hodí i do jakékoliv diety. Díky tvarohu i na delší dobu zasytí a dostanete do sebe cobydup spoustu bílkovin v opravdu lahodné formě. Obměnou jedné či dvou surovin taky vytvoříte úplně jinak chutnající zmrzlinu, takže si každý letní den můžete připravit trochu jiné ledové potěšení. Navíc chutí mi připomíná Míšu, kterého jsem milovala jako malá a tady v Německu ho nikde neseženu, takže to je za mě další bonus :).

Ingredience (na základ):

1 vanička nízkotučného tvarohu (250g)

1 rozmačkaný zralý banán

(1 odměrka proteinu – přidávám jen pro větší obsah bílkovin a trochu dochucení, není nutný)

Další varianty a vylepšení, které doporučuji vyzkoušet:

  • místo banánu zkuste jablečné pyré, či lesní plody (v tomto případě je třeba směs dát do mixéru)
  • přidejte vrchovatou lžíci arašídové másla (v kombinaci s banánem je to fakt chuťovka)
  • přidejte do směsi kousky nasekané hořké čokolády
  • přidejte do směsi chia (či jiná semínka) – díky tukům zasytí na delší dobu a jako bonus skvěle chutná
  • pokud si rádi taky dopřejete nějakou tu nezdravou cookiesku jako já, přidejte ji ještě před zmrazením do zmrzliny taktéž (a pokud ji ještě rozdrobíte na kousky a přimícháte dos měsi, přiblížite se tak chuti milované cookie dough zmrzliny)
  • jestli zrovna držíte nějakou opravdu přísnou dietu, nemusíte do tvarohu ani přidávat ovoce ale vystačíte si pouze s nějakým umělým sladidlem

Postup:

Zmrzlina je absolutně rychlá a jednoduchá! Všechny ingredience smícháme, přendáme do nádoby dle volby a dáme na cca 5 hodin do mrazáku (záleží na výkonnosti vašeho mrazáku a na tom, jak moc “tvrdou” konzistenci preferujete). Pak už jen užíváme. Já ráda zmrzlinu dozdobuji ještě třeba lesním ovocem. Máte vy nějaký tip jak tuhle směs ještě ozvláštnit?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top