Borůvkové muffiny s datlovo-arašídovou náplní

Delší dobu tu nebyl žádný sladký recept, co říkáte? Proto jsme si pro vás dnes připravila tyhle úžasné muffinky. Díky náplni z datlí, těsta z jablečného pyré a slaďoučkým borůvkám jdou navíc připravit i zcela bez jakýchkoliv přidaných sladidel!

Ingredience (na 8 muffinů jako na obrázku):

Na muffiny:

*150g jablečného pyré bez přidaného cukru

*75g bílého jogurtu

*2 vejce

*100g celozrnné mouky

*50g ovesných vloček

*30g vanilkového či třeba borůvkového proteinu (lze vynechat – přidávám jen pro zvýšení množství bílkovin)

*cca 100g borůvek (můžou být čerstvé i mražené)

*1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:

*70g datlí

*2PL arašídového másla

*pár lžic vody

Postup:

Nejdříve dáme datle do vody a necháme je alespoň na půl hodinky odmočit, aby změkly.

Mezitím můžeme připravit těsto na muffiny – jednoduše smícháme všechny ingredience, kromě borůvek, dohromady a promixuje je tyčovým mixérem, aby v těstě nebyly hrudky.

Když máme datle trochu odmočené, vyndáme je z vody a přidáme k nim arašídové máslo a trochu vody. Celou směs opět pořádně promixujeme mixérem, abychom dostali hladkou pastu. Dle potřeby přidáme vody – je ale lepší mít spíš hustší pastu, takže pozor, nepřidávat vody moc!

Pak si připravíme formičky do muffiny a naspod každé dáme lžíci těsta (či méně/více dle velikosti formičky – prostě aby byl spodek pokrytý). Doprostřed muffinu pak dáme zhruba lžičku směsi a vše završíme zhruba dvěma lžícemi těsta na muffin, tak, abychom datlovou směs plně pokryli.

Každý z muffinků pak už jenom posypeme borůvkami a pečeme ca. 15 minut při teplotě 180 stupňů.

A hotovo! přeji dobrou chuť!

MAKRA na muffin(1/8) – jenom lívance, bez zdobení : KCAL:167 B:8,5 S:22 T:4

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top