Zapečené brambory s ricottou a kuřecím

Jak už jste si asi všimli, mám ráda různá zapékaná jídla v pekáčku – jsou totiž jednoduchá na přípravu a dá se takto snadno připravit hned několik porcí. Takže ideálka na meal prep!

Z tohohle pekáče ti vyjde hned šest porcí (případně méně či více – dle toho, jaký jsi jedlík). Je to taky ideální způsob, jak využít brambory klidně i už vařené z předešlých dní.

Ingredience:

  • 1kg brambor
  • 350g vařené či mražené brokolice – tu doporučuji předem nechat alespoň trochu roztát, když ale nestíhám, házím tam ještě zmraženou 🙂
  • 400g kuřecích prsou
  • 500g ricotty
  • 80g lučiny nebo gervais (já používam fit verzi s nižším obsahem tuku)
  • 4 vejce
  • 1 PL granulovaného česku
  • 1 ČJ pepře
  • sůl
  • + cca 100g libovolného strouhaného sýru na posypání

Postup:

Jako první si uvaříme brambory a lehce osmažíme kuřecí prsíčka. Oboje nemusí být udělané na 100%, jelikož se celá směs stejně ještě bude péci v troubě.

V misce smícháme ricottu, vejce, lučinu, koření a nakonec do směsi přimícháme i kuřecí prsíčka a brokolici.

Všechny brambory pak nařežeme na plátky a půlkou brambor vyložíme zapékací pekáček.

Brambory přelijeme tekutou směsí s kuřecím a brokolicí a navrch položíme druhou část brambor.

Pak už jenom celé dílo posypeme strouhaným sýrem a pečeme cca 30 minut při teplotě 180 stupňů.

MAKRA na porci (1/6) : KCAL:523,5 B:40 S:40 T:22

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top