Tyhle lívance u mě vidíte prakticky pořád a mě došlo, že jsem na ně vlastně nikdy nesepsala recept do samostatného článku.. Tak jsem se to rozhodla dnes napravit 🙂 !
Totálně tento recept miluju, protože je neuvěřitelně jednoduchý, z pár ingrediencí, chutný a lívance se dají udělat na tisíc způsobu – jen stačí něco přidat do těsta nebo je doplnit něčím jiným a dobrůtka hned chutná trošku jinak.
Ingredience (na dvě porce):
- 250ml kefíru
- 30g proteinu (lze nahradit moukou)
- 150g celozrnné mouky
- lžička prášku do pečiva
- 1 vejce

Postup:
Všechny suroviny jednoduše smícháme dokupy a těsto necháme chviličku odstát- doporučuji prošlehat ručním šlehačem, aby nikde nebyly hrudky.
Pak už jenom stačí z těsta na rozpálené pánvi, pomazené trochou oleje, vytvořit lívanečky a ty z obou stran dozlatova opéci. Těsto by němelo být moc tekuté, ani extrémně husté – pokud by se ti to nezdálo, přidej mouku/kefír nebo mléko, pro lepší konzistenci (dle mých zkušeností by to ale takhle mělo být idáelní :)).
Lívanečky pak už jenom stačí ozdobit dle libosti – já doporučuji marmeládu bez přidaného cukru (třeba All Nutrition má super), Proteinellu a různá ochucená másla. Super je ale dietnější verze s klasickým tvarohem ochucený flavdrops nebo proteinem. Skvěle taky chutnají s horkým ovocem navrchu!

Tip: Pokud chceš těsto trochu ozvlášťnit, přidej do něj kakao/skořici nebo strouhaná jablíčka/mrkev! S jablíčky a mrkví bude těsto ještě vláčnější a s extra porcí vlákniny.
MAKRA na porci (1/2) – jenom lívance, bez zdobení : KCAL:407,5 B:23 S:61 T:6,5
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: