Po delší době tu pro vás zase mám nějaký recept na hlavní jídlo. V tomhle skvěle využiješ brambory (nejenom) z předešlého dne!
Opět se jedná o dobrůtka, které je nenáročná na přípravu a vhodná pro krabičkování – celý bramborový pekáč vystačí hned na několik porcí.
Tyhle brambory navíc skvěle zasytí, jelikož obsahují dostatek bílkovin, tuků i komplexních sacharidů a vlákniny.
Takže neváhej a pusť se do kuchtění semnou 🙂
Ingredience (na celý pekáč – pro nás vystačil na čtyři porce):
500g uvařený brambor
180g mraženého hrášku či hrášku z konzervy
1 cibule
200g šunky s vysokým obsahem masa (dopočuji 80% a víc)
2 balení cottage sýru (pro méněkalorickou variantu použij light verzi)
100g zakysané smetany 15%
100g lučiny linie (lze použít i ta klasická nebo jiný krémový sýr – jídlo bude mít jen o něco více kalorií)
50g strouhaného cheddaru
sůl, pepř, další koření dle libosti
Postup:
Nejdříve nakrájíme uvařené brambory na kostičky a vložíme je do připraveného pekáče.
Poté připravíme zapékací směs – jednoduše stačí smíchat cottage, smetanu, lučinu a cheddar.
V dalším kroku nakrájíme i šunku a cibuli na malé kostičky a přimícháme je do směsi.
Ke směsi pak už jenom stačí přimíchat mrášek (nemusíš ho ani rozmražovat, pokud používate mražený – v troubě se už hezky sám rozmrazí) a celou směs přilijem do pekáčku k bramborám.
Doporučuji ještě směs promíchat v pekáčku s bramborami, aby se dostala opravdu všude.
A pak už jenom pečeme celou směs při teplotě 200 stupňů po dobu cca 30 minut. Že je směs upečená poznáme podle toho, že brambory i zapekáací směs hezky zezlatoví .
Tip: Pokud jsi vegetarián, nebo si chceš odpočnout od masa, klidně vynech šunku – jídlo bude i tak díky hrášku a sýrům plné bílkovin a zasytí.
MAKRA na porci (1/4) : KCAL:430 B:29 S:37T:18
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: