Mandlovo-batátový chlebíček

Batáty ode mě už určitě znáte jako skvělou součást nebo přílohu hlavního jídla. Já je absolutně miluju!

Zkoušeli jste však z nich někdy péct něco sladkého? Já mám pár svých oblíbených receptů a tohle je jeden z nich. Batáty dodají kažédmu receptu skvělou chuť, jemnost a super, vláčnou konzistenci. A v kombinaci s mandlemi je to fakt bomba! Neváhej a přesvědč se o tom sam/a!

Ingredience:

  • 1 větší uvařená batáta
  • 130g žitné celozrnné mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 50g mandlového másla (doporučuji to jemné)
  • 30g nasekaných mandlí (používám takové ty mandlové „hranolky“)
  • 3 vejce
  • 40g kakaa
  • 50g čoko proteinu
  • cca 30g čokoládových peciček (nebo na kousky nasekané čokolády)
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do pečiva
  • libovolné nízkokalorické sladidlo na doslazení (já použila čokoládové flavdrops – stačilo mi osm kapek)

Postup:

Nejprve odstraníme z uvařené batáty slupku a rozmixujeme ji na kaši.

Poté už jenom přimícháme všechny ostatní ingredience, kromě čokoládových pečiček a kousků mandlí a vše opět promixujeme nebo prošleháme ručním šlehačem.

Pak už jenom stačí přimíchat čokoládové pecičky a kousky mandlí a celou směs vylít do pekáčku vyloženým pečícím papírem.

Pak už jen chlebíček pečeme cca 45 minut (záleží na tom, jakou formu přesně použijete – můj chlebíček byl pomerně tlustý, takže to trvalo, než se propekl) při teplotě 180 stupňů. Doporučuji dobrůtku v troubě průběžně kontrolovat, aby chlebíček nebyl moc vysušený – lépe chutná vláčný.

MAKRA na celý pořádný chlebíček: KCAL:2200 B:111 S:182 T:110

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top