Batáty ode mě už určitě znáte jako skvělou součást nebo přílohu hlavního jídla. Já je absolutně miluju!
Zkoušeli jste však z nich někdy péct něco sladkého? Já mám pár svých oblíbených receptů a tohle je jeden z nich. Batáty dodají kažédmu receptu skvělou chuť, jemnost a super, vláčnou konzistenci. A v kombinaci s mandlemi je to fakt bomba! Neváhej a přesvědč se o tom sam/a!
Ingredience:
- 1 větší uvařená batáta
- 130g žitné celozrnné mouky
- 50g mandlové mouky
- 50g mandlového másla (doporučuji to jemné)
- 30g nasekaných mandlí (používám takové ty mandlové „hranolky“)
- 3 vejce
- 40g kakaa
- 50g čoko proteinu
- cca 30g čokoládových peciček (nebo na kousky nasekané čokolády)
- 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do pečiva
- libovolné nízkokalorické sladidlo na doslazení (já použila čokoládové flavdrops – stačilo mi osm kapek)
Postup:
Nejprve odstraníme z uvařené batáty slupku a rozmixujeme ji na kaši.
Poté už jenom přimícháme všechny ostatní ingredience, kromě čokoládových pečiček a kousků mandlí a vše opět promixujeme nebo prošleháme ručním šlehačem.
Pak už jenom stačí přimíchat čokoládové pecičky a kousky mandlí a celou směs vylít do pekáčku vyloženým pečícím papírem.
Pak už jen chlebíček pečeme cca 45 minut (záleží na tom, jakou formu přesně použijete – můj chlebíček byl pomerně tlustý, takže to trvalo, než se propekl) při teplotě 180 stupňů. Doporučuji dobrůtku v troubě průběžně kontrolovat, aby chlebíček nebyl moc vysušený – lépe chutná vláčný.
MAKRA na celý pořádný chlebíček: KCAL:2200 B:111 S:182 T:110
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: