Veganské kari těstoviny s červenou čočkou

V poslední době mám už nějak dost masa a tak často vařím z cizrny, čočky, hrášku či fazolí. Tenhle recept vzniknul jako experiment, ale okouzlil mě natolik , že se o něj s vámi prostě musím podělit. Tohle jídlo je absolutně rychlé, jednoduché, surovině celkem nenáročné, ale zato chutná excelentně. I proto se prakticky ihned stalo stálicí na našem jídelním stole.

Navíc těstoviny s čočkou jsou mým absolutním favoritem pro krabičkování do práce – celý recept je opravdu neskutečně rychlý, takže ho zvládnete připravit i večer v průběhu pracovního týdne. Zároveň však překypuje rostlinnými bílkovinami,plnohodnotnými sacharidy, vlákninou a vitamíny s minerály. Lepší jídlo pro pracovní či školní den, které vám dodá dostatek živin, ale zároveň nezatíží žaludek jentak nenajdete!

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 plechovka (400ml) kokosového mléka light
  • 250ml pasírovaných rajčat
  • 200ml již připraveného zeleninového vývaru
  • 2 ČJ kari pasty
  • 300g červené čočky
  • 200g hrášku (mražený, čerstvý, z plechovky – je to jedno)
  • 2 ČJ granulovaného česneku
  • 250g libovolných těstovin
  • sůl, pepř

Postup:

Nejdříve připravíme čočkovou směs – do větší pánve vlijeme kokosové mléko, rajčatový protlak, zeleninový vývar a přidáme červenou čočku, hrášek (pokud máte mražený, přidejte klidně mražený – na pánvi brzo roztaje), granulovaný česnek a dvě čajové lžičky kari. Vše pořádně promícháme, osolíme opepříme a na nižším plameni necháme směs vařit, dokud nezhoustne a čočka nezměkne.

Mezitím dáme dle návodu vařit těstoviny. Klidně je můžeme z hrnce vyndat o něco dřív, po přecezení je totiž ihned přidáme do směsi v pánvi, kde „dojedou“.

Po přimíchání těstovin k čočkové směsi vše ještě necháme trochu povařit a pak už pokrm jenom podáváme. Přeji dobrou chuť!

MAKRA na porci (1/4): KCAL:640 B:32,5 S:80,5 T:15

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top