Těstoviny s krevetami a mangem

Zařazujete krevety do svého jídelníčku pravidelněji? Popravdě,já je dříve moc nejedla, ale už jsem jim přišla na chuť . Teď už je jím pravidelně, jako zajímavou obměnu ke kuřecímu, které já tak zbožňuji. 

Dlouho jsem však nevěděla, jak je připravovat nebo s čím… V kombinaci s mangem však chutnají výborně, a tak vám je doporučuji taky vyzkoušet 🙂

Suroviny (na 2 porce)

  • 150g těstovin
  • 250g krevet 
  • 250g zralého a měkkého manga (beze slupky, už připraveného)
  • 2 větší červené papriky
  • 1 plná lžíce citronové šťávy
  • 100ml zeleninového vývaru
  • 100ml kokosového mléka
  • 1 vrchovatá lžička kari
  • sůl

Postup:

Nejprve uvaříme těstoviny a připravíme vývar dle návodu na obalu.

Mezitím rozmixujeme mango na hladkou kašovitou hmotu pomocí ručního mixéru o smažíme krevetky s na proužky nakrájenými paprikami na trošce oleje.

Když krevety dostanou barvu přilijeme do pánve kokosové mléko, zeleninový vývar a rozmixované mango. Omáčku chvíli povaříme a přidáme kari a dle potřeby dosolíme.

Na úplný závěr ještě přidáme těstoviny a vše promícháme. Já ještě talíř dozdobila bazalkou.

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top