Špecle se šunkou a brokolicí

Znáte špecle? Popravdě, já jsem se s nimi před příchodem do Německa moc nesetkávala. tady jsem si je však jako tradiční přílohu oblíbila a díky jejich dostupnosti je do jídelníčku přidávám poměrně často. 

Jsou skvělou obměnou klasický příloh, takže pokud je neznáte, doporučuji pro ně zajít do obchodu a brzy je ochutnat. A pokud byste je náhodou nenašli, lze je nahradit jakýmykoliv těstovinami (případně si recept dovedu dobře představit i s gnocchi) 🙂

Ingredience (na porci pro dva):

  • 1 balení špeclí na pánev z chlaďáku (měli by jemít v ČR třeba v Kauflandu) nebo 150g těstovin špeclí (dietnější varianta)
  • 100-150g šunky s vysokým obsahem masa
  • 2 menší cibule (nejlépe chutná s červenými cibulkami)
  • 1 stroužek česneku
  • 250g mražené brokolice
  • 50g nastrouhané či nadrobené gorgonzoly (případně jiného sýra)
  • 300ml odtučněného mléka
  • 2 čtverečky taveného sýru light
  • (občas přidávám na krémovější chuť cca 100ml Rama Creme Fine či smetany – bez nich je jídlo dietnější)

Postup:

Nejprve si připravíme špecle. Ty z chlaďáku krátce orestujeme na pánvi do zlatova a odložíme stranou na talíř, těstovinové uvaříme dle návodu.

Mezitím krátce povaříme brokolici,aby změkla.

Šunku a cibulky nakrájíme na kostičky a česnek nasekáme na drobno. Všechny tři suroviny hodíme do pánve a za mírnější teploty na trošce oleje smažíme.

Když nám cibulka zezlátne, přilijeme do pánve mléko, přimícháme gorgonzolu a tavený sýr.

Nakonec přidáme do pánve brokolici a špecle a vše povaříme, dokud nám omáčka dostatečně nezhoustne.

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

1 názor na “Špecle se šunkou a brokolicí”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top