Snídaňová pizza s feta, vajíčky a špenátem

Nevím jak vy, ale já jsem toho názoru, že snídaňových tipů není nikdy dost. Tahle pizza s nezvyklými ingrediencemi chutná samozřejmě skvěle i jako večeře, ale na snídani je to pro mě prostě top chuťovka. Takže neváhejte a vyzkoušejte ji taky.

Ingredience:

Na těsto:

  • 200g mouky
  • 250g tvarohu/skyru
  • 1ČJ kypřícího prášku
  • trochu soli
  • trocha vody

Na obložení pizzy:

  • 150g baby špenátu (případně už roztátého mraženého špenátu)
  • ca. 100g lučiny/paloučku či jiného krémového sýru
  • 50g šunkových kostiček (nebo šunky nakrájené na kousky)
  • ca. 50g feta sýru
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, granulovaný česnek

Postup:

Těsto na pizzu vytvoříme jednoduše smícháním mouky, tvarohu, kypříícho prášku a vody. Těsto bude mít nejdříve velmi hustou konzistenci a nepůjde s ním moc pracovat, proto k němu opatrně přilejte trochu vody. Pozor, aby vody nebylo příliš – těsto by mělo být hutnější a tužší a mělo by s ním jít pracovat rukama bez toho aniž by se na ně extrémně lepilo.

Pomoučete pracovní plochu trochou mouky a s pomocí rukou či i válečku na těsto vytvořte z těsta pizzu. Tu pak přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

V misce smíchejte špenát s lučinou, šunkou a kořením a výslednou směsí pak pizzu potřete. Od okraje nechte vždy alespoň pár centimetrů místo, abyste je mohli „zaklapnout“ až budete hotoví a pizza se tak neroztékala.

Až budete se špenátovou směsí hotoví, zajistěte okraje pizzy a rozklepněte na ni dvě vajíčka.

Nakonec už stačí jen posypat pizzu rozdrobeným feta sýrem a péct cca 20 minut při teplotě 180 stupňů (dokud nebudou vajíčka hotová).

MAKRA na celou pizzu (nám vystačí k snídani na tři porce – pak má jedna cca 511 kcal): KCAL:1533 B:105 S:146 T:57

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top