„Quinoto“ s tempehem a balkánem

Rizoto je klasika, kterou zná asi každý z nás… Co tahle ale pro obměnu místo rýže zvolit quinoiu? ¨Jako jedna z mála rostlinných rostlin má quinoia plné aminokyselinové spektrum (= to znamená, že je pro naše tělo plnohodnotnou bílkovin) a je plná vitamínů a minerálů. nepochybně si vás také získá takovou řekla bych lehce oříškovou chutí.

A když ještě místo masa použijete tempeh budeme mít výborně chutnající a vitamíny nabitý vegetariánský pokrm, který navíc připravíte s minimem času i námahy. Takže šup na to! 🙂

Ingredience (na 2 porce):

  • 120g quinoi v syrovém stavu
  • 100g uzeného tempehu
  • 100g balkánského sýra
  • 150g libovolné směsi mražené zeleniny (doporučuji směs kukuřice, mrkev, hrášek – já k ní ještě přihodila zbytek fazolí ze včera)
  • sůl, pepř, případně jiné bylinky

A jak na to?

Recept je opět absolutně lehký!

Nejdřív propláchněte quinoiu (aby jste ji zbavili případné hořkosti) a dejte ji dle návodu vařit.

Mezitím povařte i mraženou zeleninu, aby dostatečně změkla (případně ji nechte předtím rozmrazit, pokud máte více času) a nakrájejte tempeh a balkánský sýr na menší kostičky.

Připravte si větší nádobu a v ní pak jednoduše uvařenou quinoiu se zeleninou, tempehem a sýrem smíchejte. V případě potřeby dochuťte solí (pozor nepřidejte jí moc – díky balkánu a tempehu bude už směs slaná), pepřem či jakýmikoliv bylinkami.

A hotovo! Dobrou chuť 🙂

MAKRA na porci (1/2): KCAL:520,5 B:28.5 S:51.5 T:22.5

(makra se můžou mírně lišit dle použitého typu zeleniny)

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top