Kuřecí Teriyaki

Dnešní recept je opět surovinově i časově trochu náročnější, ale určitě stojí za to!

Nevím jak vy, ale já kombinaci kuřecího a zeleniny prostě miluju. A tohle kuřecí na asijský způsob je prostě bomba a navíc, všechny suroviny jsou běžně dostupné v jakémkoliv supermarketu…

Takže pokud si budete chtít s víkendovým obědem/večeří trochu pohrát, tento recept je skvělá volba :).

Suroviny (na porci pro dva):

  • 250g kuřecích prsou
  • 140g basmati rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 10 hlaviček brokolice
  • cca 80ml sójové omáčky
  • 1 vrchovatá čajová lžička sezamu
  • 1 vrchovatá polévková lžíce medu
  • olivový olej na osmažení
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve necháme vařit basmati rýži dle návodu. Až bude hotová, tak ji pod pokličkou odstavíme (aby úplně nevychladla).

Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na nudličky a osmahneme je na trošce olivového oleje. Dochutíme je solí, pepřem a přidáme trochu sójovky a lžíci medu. Vše dobře promícháme.

Česnek nasekáme na drobno a přidáme společně se lžičkou sezamových semínek do pánve, prudce osmažíme a celou směs přendáme z pánve na talíř.

Do pánve přidáme opět trochu sójovky společně s cibulkou, paprikou a  brokolicí. Pánev pak zakryjeme víkem a necháme na nižší výkon 6-8 minut povařit, tak aby zelenina změkla.

Hotovou zeleninu pak přidáme k masu a podáváme společně  s basmati rýží.

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top