Kuře s citronem a fazolkami z jedné pánve

Pokud hledáte inspiraci pro oběd či večeři, která je rychlá a nebudete po ní muset hodinu uklízet, neváhejte a omrkněte tento recept. Jedná se o další variantu kuřete, jejíž ingredience vás možná trochu překvapí, ale do kupy tvoří opravdu lahodný celek…

Potřebné suroviny (porce pro jednoho):

  • 75g těstovin
  • 100-150g kuřecích prsou
  • 150g mladých fazolek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 250ml kuřecího vývaru
  • 50g lučiny
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • 1 lžíce parmazánu (či jiného sýra)
  • štáva z půlky citrónu
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve si připravíme větší, dostatečně hlubokou pánev (takovou aby se nám do ní vešly všechny suroviny). Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, osolíme ho, opepříme a společně s nadrobno nasekanou cibulí a česnekem lehce osmažíme na olivovém oleji.

Když začne kuře chytat barvu, přidáme fazolky, těstoviny a vývar. Pánvi zakryjeme víkem a necháme cca 15 minut povařit, tak aby byly těstoviny uvařené a většina vody se ze směsi vypařila.

Poté přidáme lučinu, parmazán a citronovou šťávu. pořádně promícháme a případně ještě vaříme dokud nedosáhneme hustší, omáčkové konzistence.

Pro lepší vzhled můžeme ještě ozdobit plátky citrony či posypat dalším sýrem. Přeji dobrou chuť 🙂

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top