Tuhle dobrůtku už možná znáte z mých „co jsem dnes jedla“ anebo insta stories. Proto jsem si řekla, že by to konečně chtělo i sepsat i kompletní recept. Ten je velmi rychlý, jednoduchý, ale neuvěřitelně chutný. Proto neváhejte a taky ho vyzkoušejte!
Ingredience (na 3 porce):
- 2 plechovky cizrny v nálevu (každá 240g pevného podílu)/stejné množství uvařené cizrny
- 4 střední mrkve
- 250ml kokosového mléka
- 100ml rajčatového pyré (případně drcených rajčat)
- 2PL kari koření
- 240g rýže (či jiná libovolná příloha)
- sůl,pepř a jiné koření dle libosti

Postup:
Opět to bude velmi jednoduché!
Nejdříve si dáme dle návodu vařit rýži.
Mezitím připravíme cizrnovou směs – cizrnu pořádně vypláchneme od nálevu a mrkve nakrájíme na drobnější kousky- vše hodíme do pánve a přilejem kokosové mléko s rajčatovou passatou a přimícháme kari, pepř a sůl.
Celou směs pořádně promícháme a necháme na mírnějším plameni probublávat (mě to vždy trvá cca 15-20 minut) dokud mrkev nezmrkne a nevytvoří se hustější omáčka.
Cizrnovou směs pak už jenom podáváme s rýží. Dobrou chuť!
MAKRA na porci (1/3): KCAL:619 B:15 S:92 T:20
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: