Dovolte mi vám dnes představit můj další oblíbený dortový recept – tentokrát na tenhle úžasný carrot cake.
Oblíbila jsem si ho především díky své nevšední chuti a vzhledu. Dortík je skvělý nejenom jako pohoštění pro návštěvu či oslavence, ale skvělý i na krabičkování. Vystačí vám hned na několik snídaní pro dva.
Ingredience (použila jsem dortovou formu o průměru 26cm):
Na korpus:
• 4 střední mrkve
• 2 zralejší banány
• 4 vejce
• 2 odměrky (50g) vanilkového proteinu
• 100ml olivového oleje
• 200g ovesných vloček
• 100g špaldové mouky
• 2 ČJ skořice
Na vrchní vrstvu:
• 2 odtučněné tvarohy (500g)
• 2 menší jablíčka
• cca 50g čoko kousků z hořké čokolády či strouhané hořké čokolády
Postup:
Mrkve nastrouháme na struhadle na jemno a banány rozmačkáme vidličkou.
Obě suroviny smícháme v jedné větší misce a přidáme k nim vejce, protein, olej, ovesné vločky, mouku a skořici. Vše pořádně promícháme a směs vložíme do dortové formy vystlané pečícím papírem. Pokud chceme mrkev v těstě víc zamaskovat, doporučuji ještě vše jednou projet ručním mixérem – těsto bude ještě jemnější a mrkev v něm nebude vidět.
Korpus dortu máme hotový a nyní se pustíme na vrchní číst dortu… Jablíčka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé čtverečky. Ty pak ve větší míse pořádně promícháme s tvarohem a vzniklou tvarohovo-jablíčkovou směsí potřeme již připravený korpus. Korpus ještě posypeme čokoládovými kousky.
Celý dort pak už jen pečeme cca 45 minut při teplotě 180 stupňů.
Tip: Nejlépe chutná vychlazený 🙂
MAKRA na celý dort (jeden kousek -1/12 -má 292,5 kcal): KCAL:3510 B:182 S:326 T:158
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: