Vláčný a sytý mrkvový dortík

Dovolte mi vám dnes představit můj další oblíbený dortový recept – tentokrát na tenhle úžasný carrot cake.

Oblíbila jsem si ho především díky své nevšední chuti a vzhledu. Dortík je skvělý nejenom jako pohoštění pro návštěvu či oslavence, ale skvělý i na krabičkování. Vystačí vám hned na několik snídaní pro dva.


Ingredience (použila jsem dortovou formu o průměru 26cm):

Na korpus:

• 4 střední mrkve

• 2 zralejší banány

• 4 vejce

• 2 odměrky (50g) vanilkového proteinu

• 100ml olivového oleje

• 200g ovesných vloček

• 100g špaldové mouky

• 2 ČJ skořice

Na vrchní vrstvu:

• 2 odtučněné tvarohy (500g)

• 2 menší jablíčka

• cca 50g čoko kousků z hořké čokolády či strouhané hořké čokolády

Postup:

Mrkve nastrouháme na struhadle na jemno a banány rozmačkáme vidličkou.

Obě suroviny smícháme v jedné větší misce a přidáme k nim vejce, protein, olej, ovesné vločky, mouku a skořici. Vše pořádně promícháme a směs vložíme do dortové formy vystlané pečícím papírem. Pokud chceme mrkev v těstě víc zamaskovat, doporučuji ještě vše jednou projet ručním mixérem – těsto bude ještě jemnější a mrkev v něm nebude vidět.

Korpus dortu máme hotový a nyní se pustíme na vrchní číst dortu… Jablíčka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na malé čtverečky. Ty pak ve větší míse pořádně promícháme s tvarohem a vzniklou tvarohovo-jablíčkovou směsí potřeme již připravený korpus. Korpus ještě posypeme čokoládovými kousky.

Celý dort pak už jen pečeme cca 45 minut při teplotě 180 stupňů. 

Tip: Nejlépe chutná vychlazený 🙂

MAKRA na celý dort (jeden kousek -1/12 -má 292,5 kcal): KCAL:3510 B:182 S:326 T:158

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top