Gnocchi s tuňákem, špenátem a mozzarellou

Jestli taky jako já milujete gnocchi, tak musíte určitě vyzkoušet tenhle recept!

Je vyšperkovaný, tak aby měl dostatek bílkovin a tedy i dostatečně zasytil (to u mě osobně bývá u gnocchi často problém – rychle mi po nich vyhládne..). A pokud vynecháte tuňáka, bude navíc vhodný i pro vegetariány (a chutnat bude pořád perfektně – odzkoušeno na vlastní pěst!).

 

Potřebné ingredience (na 2 porce):

  • 500g gnocchi
  • 250g již rozmraženého mraženého listového špenátu (lze samozřejmě nahradit i čerstvým)
  • 1 stroužek česneku
  • cca 15 cherry rajčátek
  • 1 mozzarella light
  • 250ml na kousky nasekaných rajčat
  • 100g lučiny či jiného krémového sýra
  • 100g odkapaného tuňáka z konzervy
  • pepř, sůl

Postup:

Je to opět úplná hračka! Jako první si dáme vařit gnocchi. Pozor at se nepřeváří.

Mezitím na trošce oleje osmažíme na kousky nakrájený česnek a až trošku zhnědne přidáme cherry rajčata.

Celou směs opepříme, osolíme a přidáme uvařené gnocchi a tuňáka s nasekanými rajčaty.

Směs necháme cca dvě minutky povařit (aby rajčata hezky zteplala) a přidáme lučinu.

Lučinu necháme hezky rozpustit a pak už jenom směs rozdělíme do dvou talířků a navrch ozdobíme každý půlkou na kousky natrhané mozzarelly.

Dobrou chuť!

MAKRA na porci (1/2) : KCAL:731 B:41 S:93 T:20

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top