Jestli taky jako já milujete gnocchi, tak musíte určitě vyzkoušet tenhle recept!
Je vyšperkovaný, tak aby měl dostatek bílkovin a tedy i dostatečně zasytil (to u mě osobně bývá u gnocchi často problém – rychle mi po nich vyhládne..). A pokud vynecháte tuňáka, bude navíc vhodný i pro vegetariány (a chutnat bude pořád perfektně – odzkoušeno na vlastní pěst!).
Potřebné ingredience (na 2 porce):
- 500g gnocchi
- 250g již rozmraženého mraženého listového špenátu (lze samozřejmě nahradit i čerstvým)
- 1 stroužek česneku
- cca 15 cherry rajčátek
- 1 mozzarella light
- 250ml na kousky nasekaných rajčat
- 100g lučiny či jiného krémového sýra
- 100g odkapaného tuňáka z konzervy
- pepř, sůl
Postup:
Je to opět úplná hračka! Jako první si dáme vařit gnocchi. Pozor at se nepřeváří.
Mezitím na trošce oleje osmažíme na kousky nakrájený česnek a až trošku zhnědne přidáme cherry rajčata.
Celou směs opepříme, osolíme a přidáme uvařené gnocchi a tuňáka s nasekanými rajčaty.
Směs necháme cca dvě minutky povařit (aby rajčata hezky zteplala) a přidáme lučinu.
Lučinu necháme hezky rozpustit a pak už jenom směs rozdělíme do dvou talířků a navrch ozdobíme každý půlkou na kousky natrhané mozzarelly.
Dobrou chuť!
MAKRA na porci (1/2) : KCAL:731 B:41 S:93 T:20
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: