Fitness šunkofleky

Šunkofleky byly vždy mým oblíbeným jídlem ve školní jídelně, vlastně jediným, které se dalo pozřít… Doma jsme je bohužel nikdy zas tak často nedělaly a já na ně po čase tak nějak úplně zapomněla.

Nedávno jsem je však zahlédla mezi „českými recepty“, když jsem hledala něco speciálního, co bych mohla uvařit svému německému příteli. A tak mě napadla právě má oblíbená pochoutka z dětství. A protože jsme oba dva příznivci zdravého životního stylu, tak jsem si řekla, proč je neudělat zdravěji…

Další obrovskou výhodou je, že jeden takhle udělaný pekáček vám vystačí až na čtyři porce (případně i víc, my jsme velcí jedlíci :D), takže je to ideální recept na krabičkování do práce či školy.


Suroviny (na porci pro čtyři):

  • 400g těstovin (já nejčastěji používám celozrnné a doporučuji vřetena či kolínka)
  • 400g šunky s vysokým obsahem masa
  • 150g sýra (samozřejmě čím méně tuku má sýr, tím méně kalorií bude mít výsledné jídlo)
  • 7 vajec
  • 200ml mléka (opět doporučuji nízkotučnou variantu)
  • sůl, pepř

Postup:

A postup? Těstoviny uvaříme podle návodu, ale doporučuji je vyndat z vody o něco dříve (já je vyndala o dvě minuty dřív), protože se „dodělají“ v troubě.

Šunku a sýr nakrájíme na kostičky a přimícháme k těstovinám společně s pepřem, solí a případně i dalším kořením. Směs přendáme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem a zalijeme vejci smíchanými s mlékem. Šoupneme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 30-40 minut. Dobrou chuť!

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top