Bezmasý nudlový salát plný zeleniny z trouby

Maso miluju ale občas je fajn si od něj odpočinout a přidat o to víc zeleniny…

Cítíte to stejně? Pak by vás mohl zaujmout tenhle recept. Jsem si jistá, že vás určitě přesvědčí, že i bez masa se dá velmi chutně najíst a jednou za čas je to příjemná obměna.

Suroviny (na 2 porce):

Na “salát”:

  • 150g těstovin Farfalle (případně jiných)
  • 1 cibule
  • 1 menší cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneky
  • 10 koktejlových či cherry rajčat
  • 40g light strouhaného sýru
  • 1 PL olivového oleje
  • provensálské koření, sůl, pepř
  • (pár lístků bazalky na dozdobení)

Na dresing:

  • 150g nízkotučného jogurtu (já používala řecký, ale volba je na vás)
  • 50g avokáda
  • citronová šťáva
  • sušený česnek v prášku
  • sůl, pepř

Nejdříve předehřejeme troubu na 180 stupňů. Veškerou zeleninu nařežeme na kostičky a promícháme s olejem, solí, pepřem a provensálským kořením. Následně zeleninu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme cca 15-20 min.

Mezitím si připravíme dresing a uvaříme těstoviny (podle návodu na obalu). Všechny jmenované suroviny na dresing přendáme do vyšší nádoby a rozmixujeme ručním mixérem.

Hotový dresing smícháme s těstovinami a strouhaným sýrem (pokud chceme dietnější pokrm, můžeme vynechat) a nakonec přidáme i upečenou zeleninu. Můžeme ještě dozdobit bazalkou. Přeji dobrou chuť 🙂

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top