Pokud už jste vyzkoušeli můj recept na cizrnové cookies, tak vy nás nepochybně mohl zaujmout i tento recept. Opět se jedná o cizrnu na sladko.
Tentokrát je však recept ještě rychlejší, jednodušší a s ještě menším množství kalorií. Navíc k němu potřebujete pouze ruční mixér a obejdete se absolutně bez trouby či nějakého vaření.
Suroviny:
- 250g cizrny z plechovky (po vylití vody) či vlastní uvařené cizrny
- 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
- 25g čokoládového proteinu
- 10 kapek vanilkových flavdrops či jiné sladidlo
- (10g čokoládových kousků)
- trocha vody (či mléka)
Postup:
Pokud máme cizrnu z plechovky, tak ji nejprve pořádně omyjeme.
Připravíme si větší nádobu a přendáme do ní všechny suroviny kromě čokoládových kousků a jednoduše vše rozmixujeme ručním mixérem.
Přimícháme trochu vody, aby měla dobrůtka správnou těstovitou (z toho název dough) konzistenci (já většinou přimíchávám cca 15ml vody).
Následně vmícháme čokoládové kousky. Pokud chcete dietnější verzi tohoto pokrmu, tak můžete kousky čokolády, ale i třeba arašídové máslo vynechat.
Hotová pochoutka se dá jíst i samotná, ale já k ní většinou přidám ještě nějaké ovoce (nejradši jablíčka) a rýžový chlebík.
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.