Většinu času jím kuřecí maso – jednak mi chutná a taky je levnější a navíc já osobně úplně fanouškem hovězího nejsem. Ale tenhle recept miluju a proto se s Vámi o něj musím podělit. Navíc je surovinově i časově poměrně nenáročný….
Ingredience (na dvě porce):
- 250g mletého libového hovězího
- 180g rýže (já mám nejraději jasmínovou)
- 1 větší cuketa
- 150g sladké kukuřice
- Sůl, pepř, provensálské koření
Příprava:
Jak už bylo zmíněno, příprava je absolutní hračka a zvládne ji i úplný začátečník.
Nejprve dáme dle návodu vařit rýži. Mezitím osmažíme na pánvičce na trošce oleje (já nejraději používám kokosový) hovězí maso. Hotové maso přendáme do talíře a odstavíme stranou.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na čteverečky. Společně s kukuřicí ji přendáme na pánvičku, osolíme a opět na trošce oleje osmažíme (jen pár minut – tak aby cuketa změkla, ale nezvodovatěla).
K hotové zelenině pak už jen přendáme maso a rýži, vše promícháme a dochutíme kořením. Hovězí maso dodá celému porkmu šťávu, takže už není třeba připravovat žádnou omáčku. A kombinace s cuketou a kukuřicí je opravdu výborná! Dobrou chuť :)!
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.