Nedávno jsem si uvědomila, že je to strašně dlouho, co jsem naposledy jedla gnocchi a rozhodla si je dopřát znovu. Ale samozřejmě jsem vymyslela o něco zdravější a nízkokaloričtější verzi, která obsahuje i dostatek bílkovin.
Navíc jsem tvořila jen z toho, co bylo doma, takže se jedná i o surovinově velice nenáročný recept a nenáročnou rychlovku, která však neurazí.
Musím říct, že výsledek chutnal výtečně a můžu vám jen doporučit tenhle recept taky vyzkoušet :-).
Ingredience (na 2 porce):
- 500g gnocchi
- 250g kuřecích prsou
- 250g pasírovaných rajčat (dbejte na to, aby šlo pouze o rajčata bez přidaného cukru)
- 75 nízkotučné lučiny či jiného sýru podobného typu jako např. Gervais
- sů, pepř a jiné koření (já použila směs italských bylinek)
- trocha feta sýru na dozdobení
Postup:
Postup je zcela jednoduchý. Kuře si nakrájíme na nudličky či kostičky a orestujeme na pánvi. Mezitím připravíme gnocchi dle návodu na obalu (některé jdou připravit i na pánvi, jiné se musí vařit). K hotovému kuřeti přidáme pasírovaná rajčata, lučinu a koření.
Chvíli podusíme a nakonec přidáme gnocchi, pořádně promícháme a necháme chvíli povařit. Gnocchi doporučuji přidat až na konec a ne na příliš dlouhou dobu, jinak hrozí možnost, že se rozvaří.
Nakonec můžeme ještě posypat libovolným množstvím feta sýru (či ho můžeme z dietních důvodů vynechat – omáčka chutná i tak skvěle).
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.