Zdravé a rychlé rajčatové gnocchi s kuřecím

Nedávno jsem si uvědomila, že je to strašně dlouho, co jsem naposledy jedla gnocchi a rozhodla si je dopřát sama. Ale samozřejmě jsem vymyslela zdravější a nízkokaloričtější verzi, která obsahuje i dostatek bílkovin. Navíc jsem tvořila jen z toho, co bylo doma, takže se jedná i o surovinově nenáročný recept. Musím říct, že výsledek chutnal výtečně a můžu vám jen doporučit tenhle recept vyzkoušet :-).

Ingredience (na 2 porce):

  • 500g gnocchi
  • 250g kuřecích prsou
  • 250g pasírovaných rajčat (dbejte na to, aby šlo pouze o rajčata bez přidaného cukru)
  • 75 nízkotučné lučiny či jiného sýru podobného typu jako např. Gervais
  • sů, pepř a jiné koření (já použila směs italských bylinek)

Postup je zcela jednoduchý. Kuře si nakrájíme na nudličky či kostičky a orestujeme na pánvi. Mezitím připravíme gnocchi dle návodu na obalu (některé jdou připravit i na pánvi, jiné se musí vařit). K hotovému kuřeti přidáme pasírovaná rajčata, lučinu a koření. Chvíli podusíme a nakonec přidáme gnocchi, pořádně promícháme a necháme chvíli povařit. Gnocchi doporučuji přidat až na konec a ne na příliš dlouhou dobu, jinak hrozí možnost, že se rozvaří. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top