Dnes bych vám ráda představila svou oblíbenou pochoutku – jablečný koláč (nebo také Apfelkuchen či Apple pie) v dietnější verzi, obohacenou o protein.
Ingredience:
- 100g instantních ovesných vloček či žitné/špaldové mouky
- 50g proteinu (já měla jen čokoládový ale pro klasický apple pie vzhled a podobnější doporučuji třeba vanilku nebo ideálně nějakou variantu se skořicí)
- 75g odtučněného tvarohu
- 2 vejce
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
- 1 větší jablko
- skořice
Postup:
A teď už k postupu. Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Jablko rozřízneme na dvě půlky a zbavíme jadřince. Jedno půlku nakrájíme na měsíčky a druhou na malé kostičky.
Připravíme si větší mísu ve které smícháme vajíčka s tvarohem a poté přímícháme i mouku (vločky), protein, kypřící prášek a kostičky jablka. Pokud bude výsledná hmota moc tuhá, přidáme ještě vodu. Výsledná hmota by však rozhodně měla být tužší konzistence.
Těsto přendáme nejlépe do kulaté formy a před vložením do trouby do něj ještě vtlačíme měsíčky jablka a posypeme skořící.
Pečeme cca 30 minut a po dopečení doporučuji koláč ještě nechat zchladit v lednici, chutná pak lépe.
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.