Proteinový jablečný koláč

Dnes bych vám ráda představila svou oblíbenou pochoutku – jablečný koláč (nebo také Apfelkuchen či Apple pie) v dietnější verzi, obohacenou o protein.

Ingredience:

  • 100g instantních ovesných vloček či žitné/špaldové mouky
  • 50g proteinu (já měla jen čokoládový ale pro klasický apple pie vzhled a podobnější doporučuji třeba vanilku nebo ideálně nějakou variantu se skořicí)
  • 75g odtučněného tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 1 větší jablko
  • skořice

Postup:

A teď už k postupu. Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Jablko rozřízneme na dvě půlky a zbavíme jadřince. Jedno půlku nakrájíme na měsíčky a druhou na malé kostičky.

Připravíme si větší mísu ve které smícháme vajíčka s tvarohem a poté přímícháme i mouku (vločky), protein, kypřící prášek a kostičky jablka. Pokud bude výsledná hmota moc tuhá, přidáme ještě vodu. Výsledná hmota by však rozhodně měla být tužší konzistence.

Těsto přendáme nejlépe do kulaté formy a před vložením do trouby do něj ještě vtlačíme měsíčky jablka a posypeme skořící.

Pečeme cca 30 minut a po dopečení doporučuji koláč ještě nechat zchladit v lednici, chutná pak lépe. 

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top