Kuřecí směs se slanými cottage lívanci

Cottage mám moc ráda. Má spoustu bílkovin, lze ho koupit i v odtučněné variantě (avšak i v té „klasické“ má skvělé hodnoty) a dá se toho z něj vymyslet opravdu hodně.

Mojí nejoblíbenější variantou přípravy cottage asi navždy zůstanou sladké lívanečky Ráda mám i cookies.

Ale pokud chci cottage na slano ve formě nějakého většího jídla, tak zvolím právě tuto variantu. Je bohatá na bílkoviny a cottage lívanečky jako příloha jsou příjemnou obměnou k oblíbené a provařené rýži, bramborám či těstovinám…

Suroviny (na 2 porce – přičemž mi většinou zbydou dva lívanečky navíc, které pak sním později na svačinu 🙂 :

Na kuřecí směs:

  • 300g kuřecích prsou (občas nahrazuji i sójou – obě varianty chutnají skvěle)
  • 1 červená paprika
  • 250g mražené (případně čerstvé,tu však musíme dopředu uvařit:) brokolice
  • 150g žampionů
  • 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu (typ zvolte dle svých cílů a možností – jogurty s větším množstvím tuku chutnají ve směsi lépe, ale v přísnější dietě lze použít i nízkotučné)
  • provensálské koření, pepř, sůl

Na cottage lívanečky:

  • 250g cottage
  • 3 vejce
  • 150g žitné (lze nahradit i jinou) mouky
  • 100ml mléka
  • sůl

Příprava:

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, papriku na kostičky, žampiony na plátky a dáme je dozlatova smažit.

Mezitím povaříme mraženou brokolici, aby změkla a když je hotová, přihodíme ji do pánve.

Ke směsi zeleniny a masa pak přidáme 4 vrchovaté lžíce jogurtu a dostatek soli, pepře a provensálského (či dle chuti jiného) koření. Na nízkém plameni povaříme a až směs dosáhne požadované konzistence, odložíme ji do uzavřené nádoby (aby udržela teplo) stranou.

Nyní přichází na řadu lívanečky… Všechny suroviny jednoduše smícháme a vytvoříme z nich na pánvi větší lívance (jako vidíme na obrázku). Ty osmažíme z obou stran dozlatova a následně podáváme s kuřecí směsí. Dobrou chuť 🙂

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top