Cottage mám moc ráda. Má spoustu bílkovin, lze ho koupit i v odtučněné variantě (avšak i v té „klasické“ má skvělé hodnoty) a dá se toho z něj vymyslet opravdu hodně.
Mojí nejoblíbenější variantou přípravy cottage asi navždy zůstanou sladké lívanečky Ráda mám i cookies.
Ale pokud chci cottage na slano ve formě nějakého většího jídla, tak zvolím právě tuto variantu. Je bohatá na bílkoviny a cottage lívanečky jako příloha jsou příjemnou obměnou k oblíbené a provařené rýži, bramborám či těstovinám…
Suroviny (na 2 porce – přičemž mi většinou zbydou dva lívanečky navíc, které pak sním později na svačinu 🙂 :
Na kuřecí směs:
- 300g kuřecích prsou (občas nahrazuji i sójou – obě varianty chutnají skvěle)
- 1 červená paprika
- 250g mražené (případně čerstvé,tu však musíme dopředu uvařit:) brokolice
- 150g žampionů
- 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu (typ zvolte dle svých cílů a možností – jogurty s větším množstvím tuku chutnají ve směsi lépe, ale v přísnější dietě lze použít i nízkotučné)
- provensálské koření, pepř, sůl
Na cottage lívanečky:
- 250g cottage
- 3 vejce
- 150g žitné (lze nahradit i jinou) mouky
- 100ml mléka
- sůl
Příprava:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, papriku na kostičky, žampiony na plátky a dáme je dozlatova smažit.
Mezitím povaříme mraženou brokolici, aby změkla a když je hotová, přihodíme ji do pánve.
Ke směsi zeleniny a masa pak přidáme 4 vrchovaté lžíce jogurtu a dostatek soli, pepře a provensálského (či dle chuti jiného) koření. Na nízkém plameni povaříme a až směs dosáhne požadované konzistence, odložíme ji do uzavřené nádoby (aby udržela teplo) stranou.
Nyní přichází na řadu lívanečky… Všechny suroviny jednoduše smícháme a vytvoříme z nich na pánvi větší lívance (jako vidíme na obrázku). Ty osmažíme z obou stran dozlatova a následně podáváme s kuřecí směsí. Dobrou chuť 🙂
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.