Tuňáka jsme milovala a vždycky budu, ale po čase se může přejíst a člověk už neví, co z něj vymýšlet za nové recepty. Nedávno jsme však objevila tenhle – karbanátky z tuňáka a cizrny! Chutnají perfektně, mají spoustu bílkovin (a to jak živočišných, tak rostlinných – ty představují absolutně skvělou kombinaci, co se týká biologické využitelnosti proteinu) a představují úplně jiný způsob, jak tuňáka konzumovat. Takže neváhejte, omrkněte recept a pusťte se co nejdříve do vaření!
Suroviny (na porci pro dva větší jedlíky):
- 155g tuňáka ve vlastní štávě
- 400g cizrny (já použila už předvařenou)
- 2 vejce
- 60g ovesných vloček
- 2 lžíce oleje (doporučuji olivový)
- sůl, pepř, bylinky
- libovolná příloha
Postup:
Postup je jednoduchý. Všechny suroviny smícháme a rozmixujeme. Případně můžeme rozmixovat pouze cizrnu a ostatní suroviny přimíchat (v tomto případě nebudou karbanátky tak jemné). Ze vzniklého těsta vytvarujeme karbanátky (mě z uvedených surovin vyšlo na cca 7 karbanátků) a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Dále pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu cca 30 minut.
Hotové karbántky jsou výtečné hlavně s bramborami, já je však bohužel neměla a tak jsem použila rýži se zeleninou.
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.