Fitness pizza z tuňáka

Snad všichni milujeme pizzu, ale složení běžné pizzy se supermarketu nebo restaurace většinou moc zdravé není. Pokud hledáte zdravější variantu, kterou si můžete dopřát i v dietě, tak neváhejte a zkuste můj oblíbený recept! Jeho hlavní výhoda je v tom, že je opravdu jednoduchý a rychlý a dá se pokaždé obměnit.

Na porci pro dva jedlíky budeme potřebovat:

Na těsto:

·  dvě konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (já použila dvě po 135g)

·  čtyři vejce

· 150g mouky (já používám žitnou, ale zvládnete to s jakoukoliv)

·  1 ČJ kypřícího prášku

·   pepř, sůl, případně další koření dle chuti

Na obložení:

·  70g šunky s vysokým obsahem masa

·  70g sýru

·  100g žampionů

·  150g sladké kukuřice

·   50g papriky

·   kečup/rajčata/ rajčatový protlak

·    bazalku, případně další koření dle chuti

Postup:

A jak na to? Postup je zcela jednoduchý. Těsto připravíme smícháním všech surovin. Tuňáka doporučuji pořádně rozmačkat (pokud tedy nekupujete toho už nasekaného). Z těsta pak na plechu vyloženým pečícím papírem utvoříme pizzu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a necháme zhruba deset minutek péci.

Po deseti minutách vyndáme a na pizzu naklademe oblohu dle chuti (můžete vyzkoušet mou verzi, ale fantazii se meze nekladou). Dáme zpět do trouby a opět necháme cca deset minut péci. Dobrou chuť!

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top