Snad všichni milujeme pizzu, ale složení běžné pizzy se supermarketu nebo restaurace většinou moc zdravé není. Pokud hledáte zdravější variantu, kterou si můžete dopřát i v dietě, tak neváhejte a zkuste můj oblíbený recept! Jeho hlavní výhoda je v tom, že je opravdu jednoduchý a rychlý a dá se pokaždé obměnit.
Na porci pro dva jedlíky budeme potřebovat:
Na těsto:
· dvě konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (já použila dvě po 135g)
· čtyři vejce
· 150g mouky (já používám žitnou, ale zvládnete to s jakoukoliv)
· 1 ČJ kypřícího prášku
· pepř, sůl, případně další koření dle chuti
Na obložení:
· 70g šunky s vysokým obsahem masa
· 70g sýru
· 100g žampionů
· 150g sladké kukuřice
· 50g papriky
· kečup/rajčata/ rajčatový protlak
· bazalku, případně další koření dle chuti
Postup:
A jak na to? Postup je zcela jednoduchý. Těsto připravíme smícháním všech surovin. Tuňáka doporučuji pořádně rozmačkat (pokud tedy nekupujete toho už nasekaného). Z těsta pak na plechu vyloženým pečícím papírem utvoříme pizzu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a necháme zhruba deset minutek péci.
Po deseti minutách vyndáme a na pizzu naklademe oblohu dle chuti (můžete vyzkoušet mou verzi, ale fantazii se meze nekladou). Dáme zpět do trouby a opět necháme cca deset minut péci. Dobrou chuť!
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.