Gnocchi ve smetanovo-rajčatové omáčce

Tenhle recept patří mezi mé oblíbené rychlovky. Vařím ho také vždy, když si chci odpočnout od masa. Kombinace gnocchi, rajčat, smetany a sýru je prostě bomba. Přesvědčte se sami.

Suroviny(na 2 porce):

  • 1 balení gnocchi
  • 200ml Rama Creme Fine 7% (lze nahradit smetanou – jídlo bude pouze o něco tučnější ale i chutnější 🙂
  • 1PL rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • hrst cherry rajčátek
  • malé Mozzarella kuličky
  • trochu bazalky
  • pepř, sůl

Postup: 

Jedná se o opravdovou rychlovku. Nejprve uvaříme gnocchi dle návodu.

Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky,cherry rajčátka rozpůlíme.

Zeleninu pak společně s rajčatovým protlakem krátce orestujeme a zalijeme je smetanou a troškou vody. Přidáme ješte trochu bazalky a dochutíme pepřem a solí.

Celou směs chvíli povaříme, dokud omáčka dostatečně nezhoustne a na závěr ještě přidáme mozzarella kuličky, případně další cherry rajčátka. Dobrou chuť!

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top