Fazolovou buchtu už určitě většina z vás zná. Jedná se o skvělou rychlou pochotku, která skvěle zasytí a zažene chutě na sladké. Po čase se ji však člověk, ostatně jako všeho, přejí…
Proto jsem originální recept trochu upravila. Hodila ho do muffinových formiček a přimíchala lesní ovoce a banán. Banán dodá receptu vláčnost a lesní ovoce příjemně osvěží.
Ingredience (na 8 muffinů jako vidíte na obrázku):
- 250g červených fazolí z konzervy propláchnutých od nálevu
- 1 menší zralý banán
- 2 vajíčka
- 10g kakaa
- odměrka čoko proteinu (25g)
- 1 ČJ skořice
- 1 ČJ kypřícího prášku
- 25 kapek čokoládových flavdrops (případně jiné sladidlo)
- 50g směsi drobného lesního ovoce (já používám mraženou směs – kvůli ceně, klidně však použijte čerstvé)
- 8 kanadských (velkých) borůvek
Postup
Opět se nejedná o velice rychlých recept… Všechny suroviny kromě lesního ovoce a borůvek přendáme do jedné mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké směsi.
Nakonec ještě přimícháme lesní ovoce.
Hotovou směsí pak naplníme muffinové formy a navrch každého muffinu ještě lehce (jinak se nám do muffinu zcela propadne) vmáčkneme jednu borůvku.
Pečeme 10-15 minutek při 200 stupňích.
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.