Patříte taky mezi ty, kteří mají na tohle jídlo úžasné vzpomínky z dětství? Já buchtičky vždycky milovala a nedávno jsem si uvědomila, že už je to strašně dlouhá doba, co jsem je naposledy ochutnala. A tak jsem se rozhodla je o víkendu připravit v odlehčenější „fitness“ verzi …
Ingredience:
Na těsto:
- 250g nízkotučného tvarohu
- 180g mouky (já použila žitnou)
- 50ml nízkotučného mléka
- 1 vejce
- bezkalorické sladidlo (já použila sukralozové čokoládové flavdrops od Myprotein)
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Na krém:
- 1 vanilkový puding – nejlépe bez cukru
- 200ml nízkotučného mléka
- 300ml vody
- bezkalorické sladidlo (já použila sukralozové vanilkové flavdrops od Myprotein)
Postup:
Jako první si připravíme těsto na buchtičky. Všechny uvedené suroviny smícháme v kompaktní těsto (sladidla dáme podle chuti, já použila 15 kapek flavdrops). Troubu nastavíme na 180 stupňů a těsto přendáme do hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí pak těsto rozkrájíme na malé buchtičky.
Mezitím si připravíme polevu. Smícháme mléko s vodou , polovinu oddělíme a vmícháme do ní puding. Druhou polovinu zatím přivedeme v hrnci k varu a až se bude směs vařit, přilijeme za stálého míchání zbytek. Chvíli povaříme, aby poleva zhoustla do požadované konzistence a pokud je to potřeba přidáme ještě bezkalorické sladidlo (já použila 15 kapek flavdrops). Hotový šódó krém pak nalijeme na buchtičky. Přeju dobrou chuť!
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.