Buchtičky se šódó ve fitness verzi

Patříte taky mezi ty, kteří mají na tohle jídlo úžasné vzpomínky z dětství? Já buchtičky vždycky milovala a nedávno jsem si uvědomila, že už je to strašně dlouhá doba, co jsem je naposledy ochutnala. A tak jsem se rozhodla je o víkendu připravit v odlehčenější “fitness” verzi …

Ingredience:

Na těsto:

  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 180g mouky (já použila žitnou)
  • 50ml nízkotučného mléka
  • 1 vejce
  • bezkalorické sladidlo (já použila sukralozové čokoládové flavdrops od Myprotein)
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 vanilkový puding – nejlépe bez cukru
  • 200ml nízkotučného mléka
  • 300ml vody
  • bezkalorické sladidlo (já použila sukralozové vanilkové flavdrops od Myprotein)

Jako první si připravíme těsto na buchtičky. Všechny uvedené suroviny smícháme v kompaktní těsto (sladidla dáme podle chuti, já použila 15 kapek flavdrops). Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a těsto přendáme do hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí pak těsto rozkrájíme na malé buchtičky.

Mezitím si připravíme polevu. Smícháme mléko s vodou , polovinu oddělíme a vmícháme do ní puding. Druhou polovinu zatím přivedeme v hrnci k varu a až se bude směs vařit, přilijeme za stálého míchání zbytek. Chvíli povaříme, aby poleva zhoustla do požadované konzistence a pokud je to potřeba přidáme ještě bezkalorické sladidlo (já použila 15 kapek flavdrops). Hotový šódó krém pak nalijeme na buchtičky. Přeju dobrou chuť!

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *