Bleskové veganské muffiny s toppingem

Doufám, že už jste se na tyhle vymazlené muffinky z posledního „co jsem dnes jedla“ a insta story těšily.

Budou totiž určitě stát za to, chutnají ještě lépe než vypadají. Ale dost už bylo řečí, pusťte se do pečení… ↓ 

Ingredience (10 kousků):

Na muffiny:

  • 400g jablečného pyré
  • 200g pšeničné celozrnné (či jiné) mouky
  • 50g veganského čoko proteinu (lze vynechat – slouží pouze ke zvýšení bílkovin)
  • 50g nasekané hořké veganské čokolády
  • 2 ČJ kypřícího prášku

Na topping:

  • 5 vrchovatých lžic kakaa
  • libovolné sladidlo na doslazení (já použila čokoládové flavdrops kapičky)
  • trocha vody
  • lyofilizované maliny – já použila čtyři kousky

Jak na to:

Potěším vás – je to opět absolutní rychlovka :). Jednoduše smíchejte všechny ingredience na muffiny dohromady. 

Směs přendejte do muffinových formiček a muffinky 15-20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia pečte.

Když jsou muffinky hotové, nechte je chvíli vychladnout.

Po vychladnutí pak připravíme topping. Opět všechny suroviny jednoduše smícháme.  Dejte si jen pozor, abyste nepřidali moc velké množství vody a topping nebyl moc tekutý. Kolik vody je přesně potřeba záleží na druhu kakaa – doporučuji začínat spíše s malým množstvím vody a případně ji přidat, ne naopak.

Hotovým toppingem pak všechny muffinky pomažte. Ještě než stihne topping úplně zaschnout, nadrobte si lyofilizované muffiny na kousky a muffiny natřené toppingem jimi posypte.

Pak už stačí jen nechat muffinky v lednici pár minut ztuhnout a odležet 🙂

MAKRA na jeden muffin (1/10): KCAL:155 B:7,5 S:21,3 T:3

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top