Co jsem dnes jedla VI.

A je tu konečně čas na další “co jsem dnes jedla“! Jelikož dle vašich ohlasů vím, že vás pracovní dny obecně zajímají více, tak tu pro vás mám hned dva – pondělí a středu.

V dnešním článku tam můžete opět nahlédnout do mého jídleníčku – od rána až do večeřa a podívat se, co dobrého si sebou ráda beru (nejenom) do práce. Opět ještě dodám, že po tréninku vždy piju protein shake (okolo 30-40g proteinového prášku), který však na fotkách nenajdete :).

PONDĚLÍ

Snídaně

A ano, opět začneme ovesnou :). Tentokrát to však bude zapečená ovesná. Tu dělám moc ráda, protože takové jídlo zapečené ve velkém pekáči vydrží hned na několik dní, což je v pracovním týdnu velice praktické. A jak tahle kráska vznikla? Jednoduše jsem smíchala vločky, mandlové mléko, vejce, lesní ovoce, protein,arašídové máslo, kousky čokolády a navrch přidala díky. To vše jsem pak zapekla.

Oběd

K obědu byla tato jednoduchá dobrůtka. Celozrnné těstoviny s tuňákem, mozzarella kuličkami, cherry rajčátky, paprikou a trochou oliváče. Tohle je jeden z mých nezapečených meal prep favoritů – absolutně rychlé, jednoduché a chutné.

Svačina

Ke svačince (cca hodinu a půl před cvičením) byly křížaly, které jsem měla ještě z víkendu. Nevím jak vy, ale já jablíčka miluju a můžu je ve všech podobách.

Večeře

Večeře byla, celkem nezvykle, na sladko. To co vidíte na fotce, je Hollandia s banánem, malinami, směsi oříšků, kešu máslem a muesli (kupuji zásadně to “nelepené” bez přidaného cukru). Mňamka!

STŘEDA

Snídaně

Tyhle veganské čoko muffinky jsou tak úžasné, že jsem jich k snídani snědla hned několik. A leč jsem jich napekla opravdu hodně, tak na mě po příchodu z práce už žádné další nezbyly :D. Až tak nám oboum chutnaly. Recept pro vás momentálně sepisuji a příští týden ho tady u mě na webu najdete.

Oběd

Mám už četné zkušenosti se zapékáním těstovin a brambor. Zapečenou rýži jsem však zatím nezkoušela, takže tohle byl absolutní experiment, který se však vyvedl (a jídlo opět velmi rychle zmizelo z ledničky:)). Jednoduše jsem uvařila rýži a mraženou zeleninu a osmažila kuřecí prsíčka. To vše jsem přendala do velké mísy a promíchala se zapékací směsí z vajec, sýra, mléka a kari koření. Pak jsem vše přendala do většího pekáčku a posypala dalším sýrem. Určitě tuhle dobrůtku udělám brzy znovu.

Svačinka

Jestli tyhle krekry ještě neznáte, tak pro ně mazejte do obchodu a poděkujte mi později. Tohle je neuvěřitelná dobrota, která svou chutí opravdu připomíná pizzu. Existuje i (rovněž velmi chutná) verze bez pizzy, tahle však u nás jendoznačně vede. Na chrumpkání do práce nebo k televizi ideální – a kvůli semínkům i zasytí.

Večeře

Večer po práci se mi většinou už moc vařit nechce a pokud se k tomu už odhodlám, tak to většinou je jenom nějaká rychlovka – jako třeba tohle kari s cizrnou. Na jeho přípravu jednoduše stačí propláchnout cizrnu z plechovky, nařezat mrkev na kostičky (či jinou zeleninu – já miluju variantu s mrkví) a vše společně s kokosovým mlékem (přidávám od oka), dvěma lžícemi rajčatovéjho protlaku a lžící kari přendat do pánve či hrnce. Pak už jen stačí směs na nižším plameni povařit, dokud nezhoustne (a zelenina nezměkne) a podávat ji s přílohou dle volby.

Hledáte další inspiraci, co jíst a jak vařit? Pak neváhejte a určitě omrkněte můj e-book:

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top