Dnes vám představím další ze svých oblíbených bezmasých receptů. Občas do něj (kvůli příteli nebo většímu počtu bílkovin) přidám i kuřecí prsa, což můžete klidně udělat taky. Bezmasá varianta mi však upřímně chutná více a představuje pro mě příjemné odlehčení.
Špenátu jsem nikdy moc nefandila, ale v kombinaci s rajčaty a těstovinami je opravdu vynikající. Navíc příprava je, jak to tak už u mě bývá, jednoduchá a ingredience snadno dostupné. Takže neváhejte a taky tuhle dobrotu vyzkoušejte.
Ingredience (na 2 porce):
- 180g libovolných těstovin (doporučuji celozrnné tagliatelle)
- 2 menší červené (já pro recept na fotce použila bílé – jde to taky) cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g (nejlépe) čerstvého baby špenátu
- 1 červená paprika
- 400ml rajčatového protlaku
- 150g Skyru Natur
- sůl, pepř, bylinky (já použila provensálské koření)
Příprava:
Nejprve nakrájíme papriku na kostičky a cibuli s česnekem na malé kousky.
Na pánev nalejeme trochu vody a přidáme do ní zeleninu a 400ml rajčatového protlaku. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami a necháme na nižším plameni dusit.
Mezitím dle návodu na obalu připravíme těstoviny.
Hotové těstoviny pak přidáme do pánve ještě společně se skyrem a baby špenátem. Vše pořádně pomícháme a necháme ještě chvíli povařit, dokud omáčka nedosáhne požadované konzistence.
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.