Zmrzlinové sandwich sušenky s pořádnou porcí bílkovin

Nevím jak vy, ale já už od děstství preferovala sladkosti, do kterých si můžu kousnout. Nikdy jsem nefandila cucacím bombónům, smoothies a když bych si měla vybrat zmrzlinu, tak by to taky byla nejspíš nějaká sandwichové typu, kterou můžu krásně ukusovat. Jenže tyhle typy zmrzlin většinou bývají pěkné kalorické (a často taky drahé). A tak jsem si řekl,a proč doma nevyrobit vlastní. Ze zdravých surovin, s menším počtem kalorií a porcí bílkovin navíc…

Výsledek je opravdu úžasný a řeknu vám, už teď vím, že tohle léto bez těchto zmrzlinových cookiesek nepřežiju. A vy taky nemusíte! Takže neváhejte a ihned se do receptu pusťtě!

Pokud milujete zmrzlinu, určitě vyzkoušejte i můj druhý zmrzlinový recept. Ten je rovněž neuvěřitelně chutný, ale je dokonce ještě rychlejší, jednodušší a dietnější.

Ingredience (na 8 kusů):

Na sušenky:

  • 250g cizrny z konzervy (či uvařené cizrny)
  • 20g arašídové mouky (či v mixéru rozmixovaných arašídů)
  • 30g žitné mouky nebo ovesných vloček rozmixovaných v mixéru
  • 25g vanilkového proteinu (případně lze i jiná příchuť)
  • 10g solených arašídů
  • 2 ČJ kypřícího prášku
  • špetka soli

Na náplň:

  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 25g vanilkového proteinu

(Pokud nechcete používat protein, nahraďte ho jednoduše libovolným sladidlem)

Postup:

Cizrnu dobře propláchneme od nálevu a nechápe odkapat. Pak jim přendáme nejlépe do vyšší nádoby a přidáme k ní všechny suroviny, kromě osolených arašídů.

Vše pořádně s pomocí ručního mixéru rozmixujeme. Pokud bude směs příliš hustá a půjde špatně mixovat, přidejte trochu vodu (ale pozor – těsto by rozhodně mělo být hustší konzistence).

Z těsta pak na plechu vyloženým pečícím papírem vytvoříme 16 menších, velikostně zhruba stejných cookies (jako vidíme na obrázku). Doporučuji si na pomoc vzít polévkovou lžící a její navlhčenou vnější stranou pak sušenky krásně doformovat.

Sušenky pak už jen poklademe nasekanými osolenými arašídy a pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů.

Zatímco se nám sandwichové cookies pečou smícháme tvaroh s proteinem (libovolným sladidlem).

Hotové cookies necháme trochu vychladnout. Jednu z nich pak vždy pomažeme tvarohovou směsí a přiklopíme druhou.

Pak už jen celé dílo přendáme na 30-60 minut do mrazáku.

MAKRA (na jednu sušenku): KCAL:97 B:11 S:7,5 T:2

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

2 názory na “Zmrzlinové sandwich sušenky s pořádnou porcí bílkovin”

  1. Pingback: Co jsem dnes jedla III. - Fit with Petra

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top