Leč je to možná k podivu, tak já žádným velkým fanouškem pizzy nejsem. Nebo alespoň ne té, co si běžně můžete objednat v restauraci či koupit v obchodu.
Na tuhle si však můžu dát co chci a ještě k tomu perfektně zapadá do zdravého životního stylu. Její příprava vám taky nezabere moc času a těsto seskládá ze základních surovin… Musím říct, že si jí dávám opravdu mooooc ráda.
Ze začátku jsem měla trochu strach z tvarohového těsta, ale v pizze tvaroh neuctítíte. Pizzové těsto je prakticky k nerozeznání od toho normálního. Takže neváhejte a taky vyzkoušejte 🙂 !
Ingredience (na porci pro dva – jako vidíte na obrázku):
Na těsto:
- 250g odtučněného tvarohu ve vaničce
- 2 vejce
- 100g žitné (či jiné) mouky
- 1 vrchovatá ČJ kypřícího prášku
- sůl, pepř
Na oblohu:
- cca 3PL rajčatového protlaku
- 4 velké lžíce sladké kukuřice
- půlka červené papriky
- 4 menší žampiony (na fotce nejsou)
- 100 g šunky
- libovolný strouhaný sýr
- koření italské bylinky
Postup:
Nejprve si předehřejem troubu na 200 stupňů. Následně smícháme všechny ingredience na těsto a na pekáči vyloženém pečíčím papírem vytvoříme ze směsi pizzu. Pekáč přendáme do trouby a pizzu pečeme 10 minut.
Mezitím nakrájíme papriku a šunku na malé kostičky a žampiony na plátky.
Po 10 minutách vyndáme pekáč z trouby a těsto potřeme rajčatovým protlakem a poklademe zeleninou a šunkou.
Navrch ještě posypeme sýrem a italskými bylinkami (či jiným libovolným kořením) a pečeme dalších 12-15 minut.
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.
Pingback: 9 pravidel ve stravování, kterými se řídím - Fit with Petra
Pingback: Co jsem dnes jedla V. - Fit with Petra
Pingback: Co jsem dnes jedla III. - Fit with Petra