Dochází ti nápady co ráno sebou do práce k snídani? Ovesných kaší a vajíček už máš dost? V tom případě si tě určitě získá tenhle tapiokový puding!
Ingredience (na 1 plnou skleničku):
- 30g tapiokových perliček
- 300ml mandlového mléka (lze použít jakékoliv jiné)
- cca 150g (mraženého) lesního ovoce
- 25g vanilkového proteinu
Zkus i jiné varianty:
- puding chutná skvěle především s krémovým kokosovým mlékem – tahle verze je kaloričtější, ale fakt stojí za to
- skvělé je rovněž vyměnit vanilkový puding za čokoládový a přimíchat trochu kakaa a nasekané čokolády
- puding chutná skvěle i s jablečným pyré nebo rozmačkaným banánem
- pokud chceš zvýšit obsah bílkovin, doporučuji k pudingu přimíchat tvaroh
- skvělé je do pudingu přimíchat i marmeládu bez přidaného cukru (jak si vyrobit vlastní najdeš v mém e-booku)
Postup:
Tapikové perličky zalejte 250ml mléka a nechte alespoň 30 minut odstát, aby nabobtanaly a nasákly mléko do sebe. Delší čas jim neuškodí, ba naopak 🙂
Když už jsou kuličky nabobtnalé, přimíchejte k nim protein a směs dobře prošlehejte, aby v ní nebyly hrudky. Pak už jenom vše vařte na mírnějším plameni a neustále promíchávejte, dokud nevznikne tužší hmota pudingové konzistence – trvá to cca 10 minutek.
Hotový puding pak stačí přelít do skleničky a posypat mraženým lesním ovocem, které se v horkém pudingu krásně rozpustí. Já moc ráda dávám trochu ovoce i dospodu a navrch ještě přidám kostičku hořké čokolády.
Tip: Pokud nemáte protein, jednoduše ho z receptu vypusťte. V tom případě bych ale doporučila pudding ještě něčím dosladit, anebo k němu přimíchat sladší ovoce (či případně třeba čokoládu).
MAKRA na skleničku: KCAL:314 B:22 S:46 T:6
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:
Pingback: Co jsem dnes jedla IX. - Fit with Petra
Pingback: Co jsem dnes jedla X. - Fit with Petra