Tapiokový pudding

Dochází ti nápady co ráno sebou do práce k snídani? Ovesných kaší a vajíček už máš dost? V tom případě si tě určitě získá tenhle tapiokový puding!

Ingredience (na 1 plnou skleničku):

  • 30g tapiokových perliček
  • 300ml mandlového mléka (lze použít jakékoliv jiné)
  • cca 150g (mraženého) lesního ovoce
  • 25g vanilkového proteinu

Zkus i jiné varianty:

  • puding chutná skvěle především s krémovým kokosovým mlékem – tahle verze je kaloričtější, ale fakt stojí za to
  • skvělé je rovněž vyměnit vanilkový puding za čokoládový a přimíchat trochu kakaa a nasekané čokolády
  • puding chutná skvěle i s jablečným pyré nebo rozmačkaným banánem
  • pokud chceš zvýšit obsah bílkovin, doporučuji k pudingu přimíchat tvaroh
  • skvělé je do pudingu přimíchat i marmeládu bez přidaného cukru (jak si vyrobit vlastní najdeš v mém e-booku)

Postup:

Tapikové perličky zalejte 250ml mléka a nechte alespoň 30 minut odstát, aby nabobtanaly a nasákly mléko do sebe. Delší čas jim neuškodí, ba naopak 🙂

Když už jsou kuličky nabobtnalé, přimíchejte k nim protein a směs dobře prošlehejte, aby v ní nebyly hrudky. Pak už jenom vše vařte na mírnějším plameni a neustále promíchávejte, dokud nevznikne tužší hmota pudingové konzistence – trvá to cca 10 minutek.

Hotový puding pak stačí přelít do skleničky a posypat mraženým lesním ovocem, které se v horkém pudingu krásně rozpustí. Já moc ráda dávám trochu ovoce i dospodu a navrch ještě přidám kostičku hořké čokolády.

Tip: Pokud nemáte protein, jednoduše ho z receptu vypusťte. V tom případě bych ale doporučila pudding ještě něčím dosladit, anebo k němu přimíchat sladší ovoce (či případně třeba čokoládu).

MAKRA na skleničku: KCAL:314 B:22 S:46 T:6

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

2 názory na “Tapiokový pudding”

  1. Pingback: Co jsem dnes jedla IX. - Fit with Petra

  2. Pingback: Co jsem dnes jedla X. - Fit with Petra

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top