Jednoduché, rychlé a zdravé cizrnové cookies

Zkoušeli jste někdy péct něco z cizrny? Pro mě byl tohle první experiment s touto potravinou a výsledek mě překvapil. Sama o sobě mi moc nejede ale na pečení se podle mě hodí skvěle…

Cizrna má zvláštní, oříškovou chuť a cookies z ní jsou tak něco úplně jiného, než jsem kdy jedla. Po všech těch dobrůtkách z tvarohu, řeckého jogurtu, Skyru a fazolí je tohle zase něco úplně jiného.

Doporučuji vám recept taktéž vyzkoušet. Není nijak náročný a výsledek nezklame :).

Ingredience (na 6 velkých cookies):

  • 100g jemně namletých vloček či mouky
  • 250g cizrny z konzervy (dobře umyté od nálevu)
  • 40g proteinu (doporučuji používat čokoládové příchutě – já použila chocolate nut od Myprotein)
  • 40g kakaa
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce arašídového másla
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 6 čtverečků čokolády dle volby (na obrázku používám bílou s pomeranči od Orionu, ale chutnají skvěle i se “zdravější” hořkou čokoládou)
  • (sezam na posypání)

Postup:

Postup je jednoduchý. Všechny ingredience kromě čokolády hodíme do jednoho hrnce a pomocí ručního mixéru pečlivě rozmixujeme (tak aby v těstě nebyly kousky cizrny). Konzistence těsta by měla být hustší.

Následně pomocí lžíce vytvoříme na plechu vyloženém pečíčím papírem cookies. Já vytvořila šest velikých. Lze tvořit i malé, ale pravděpodobně budete potřebovat dva plechy a čtverečky čokolády budete muset nasekat.

Doprostřed každého hotového koláčku vložíme čtvereček čokolády. Já cookiesky ještě posypala trochou sezamu, aby lépe vypadaly.

Pečeme 10-15 minut na 180 stupňů.

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top