Tenhle recept v sobě kombinuje moje oblíbené suroviny – tedy jablíčka a arašídy. Pokud tuhle kombinaci ještě neznáte, musíte ji určitě taky zkusit. Je neuvěřitelně lahodná a příprava je navíc, jak to už u mě bývá zvykem, velmi rychlá a nenáročná.
Potřebné ingredience (na 12 muffinů):
- 3 menší jablka
- 120g ovesných vloček
- 3 vejce
- odměrka (25g proteinu)
- 2 PL arašídového másla
- cca 30g oloupaných arašídů
- 2 ČJ skořice
- 1 ČJ jedlé sody
Postup:
Nejprve nastrouháme pomocí struhadla jablíčka na jemno.
Bílky oddělíme od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh – ten dodá muffinkům vláčnost a nadýchanost. Pokud spěcháte, lze tuhle proceduru zcela vynechat a jednoduše přimíchat celá vejce.
Následně ke strouhaným jablíčkům přimícháme žloutky, vločky, arašídové máslo, protein, skořici, jedlou sodu a cca 2/3 arašídů. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.
Hotovým těstem pak už jen naplníme muffinové formičky a vršek každé z nich ozdobíme trochou zbylých arašídů.
Pečeme cca 25 minutek při teplotě 175 stupňů.
MAKRA na jeden muffin (1/12): KCAL:105 B:5,5 S:10 T:4,5
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book: