Borůvkový nákyp z krupice

Hledáte jednoduchý recept na léto, kvůli kterému nebudete muset stát hodiny u trouby? Tak neváhejte a vyzkoušejte tenhle úžasný vláčný a nadýchaný nákyp z borůvek. Opět v podstatě stačí vše smíchat a nechat péci… Tahle pochoutka přijde k chuti jako dezert i hlavní jídlo.

Ingredience (na 2 větší porce):

  • 250g nízkotučného tvarohu + 150g bílého nízkotučného jogurtu (jogurt lze zcela nahradit tvarohem či třeba Skyrem)
  • 3 vejce
  • 75g jemné krupičky
  • odměrka (25g) proteinu (já použila příchuť straciatella)
  • cca 200g borůvek
  • sladidlo

Postup:

Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky smícháme s tvarohem, jogurtem, krupičkou, proteinem, sladidlem a cca 2/3 borůvek.

Nakonec ke směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílků.

Těsto vložíme do formy vyložené pečíčím papírem a celé dílo ještě ozdobíme zbylou 1/3 borůvek.

Pak už jen šoupenem do trouby a pečeme 50-60 minut při 150 stupňích.

MAKRA NA JEDNU PORCI (1/2): KCAL: 473 B: 44 S:48 T: 11,5

Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book:

1 názor na “Borůvkový nákyp z krupice”

Diskuze

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top