Boloňské špagety ve fitness verzi

Patříte taky mezi milovníky jakýchkoliv těstovin a špaget? Já teda rozhodně! proto je zařazuji do jídelníčku poměrně často a vždy se snažím vymyslet nějakou jejich obměnu. A boloňské špagety mi vždy chutnaly tak jsem si řekla, proč je nezkusit v odlehčenější verzi… Na první pohled možná nevypadají úplně světově (věřte mi fotit cokoliv s mletým masem není snadné :D) ale za jejich chuť dám ruku do ohně :)!

Suroviny (na 2 porce):

  • 250g mletého hovězího
  • 140g špaget (případně více/méně – záleží jací jste jedlíci:))
  • 400g loupaných rajčat (z plechovky)
  • 1 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • 2 oddenky řapíkatého celeru
  • 350ml vývaru (doporučuji hovězí)
  • 1 vrchovatá lžička oregána
  • olej na osmažení
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve začneme se zeleninou. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na trošce oleje. Až zelenina změkne přidáme mleté maso, osolíme ho a opepříme a počkáme až se zatáhne. Poté přilijeme vývar a loupaná rajčata (i s protlakem z plechovky) a necháme cca 30 minutek podusit (dokud směs nedosáhne požadované omáčkové konzistence). Mezitím uvaříme špagety a následně je hotovou směsí přelijeme. Dobrou chuť!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top