Patříte taky mezi milovníky jakýchkoliv těstovin a špaget? Já teda rozhodně! Proto je zařazuji do jídelníčku poměrně často a vždy se snažím vymyslet nějakou jejich obměnu. A boloňské špagety mi vždy chutnaly tak jsem si řekla, proč je nezkusit v odlehčenější verzi.
Na první pohled možná nevypadají úplně světově (věřte mi fotit cokoliv s mletým masem není snadné) ale za jejich chuť dám ruku do ohně :)!
Suroviny (na 2 porce):
- 250g mletého hovězího
- 140g špaget (případně více/méně – záleží jací jste jedlíci)
- 400g loupaných rajčat (z plechovky)
- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 2 oddenky řapíkatého celeru
- 350ml vývaru (doporučuji hovězí)
- 1 vrchovatá lžička oregána
- olej na osmažení
- sůl, pepř
Postup:
Nejprve začneme se zeleninou. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na trošce oleje.
Až zelenina změkne přidáme mleté maso, osolíme ho a opepříme a počkáme až se zatáhne.
Poté přilijeme vývar a loupaná rajčata (i s protlakem z plechovky) a necháme cca 30 minutek podusit (dokud směs nedosáhne požadované omáčkové konzistence).
Mezitím uvaříme špagety a následně je hotovou směsí přelijeme. Dobrou chuť!
Líbí se Vám moje recepty a chtěli byste jich ještě více? Vše hezky přehledně v jednom souboru? A k tomu navíc tipy a rady, týkající se zdravého stravování? Tak neváhejte a objednejte si můj e-book.